Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flan bananowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 200 ml
cynamon Prymat szczypta
agar-agar 1 łyżeczka
posypka kolorowa
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Flan bananowy

Banany obrać i pokroić na małe kawałki. Zmiksować je razem z mlekiem, agar-agar i cynamonem. Powstałą masę podgrzewać, aż uaktywnią się właściwości agar-agar(jest to substancja żelująca). Przelać do foremek(najlepiej jakiś małych) i wstawić do lodówki na około 2 godziny. Na wierzchu można posypać kolorową posypka.

Jeżeli jesteś weganem zastąp mleko krowie-mlekiem sojowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola21 20.11.2010 13:08
1 łyżeczkę agar-agar można zastąpić 3/4 łyżeczki żelatyny bądź 1,5 płatka żelatyny.
rosik93 14.11.2010 23:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak