Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka z fasolą, marchewką i cytryną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 sztuki
fasola szparagowa 200 gram
czosnek 2 ząbki
skórka z cytryny
sos sojowy 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
marchewki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka z fasolą, marchewką i cytryną

Filety pokrój na wąskie paseczki. Czosnek obierz i posiekaj w drobna kostkę. Marchew obierz i pokrój na cienkie paseczki. Fasolę posiekaj w drobne części. Na patelni rozgrzej oliwę(około 1,5 łyżeczki) i włóż mięso- smaż je około 1 minuty. Na drugiej patelni wlej pozostałą oliwę i usmaż czosnek- około 30 sekund. Dodaj do czosnku pozostałe warzywa i podsmażaj kilka minut, aż będą miękkie. Włóż do tej patelni mięso, dodaj skórkę z cytryny i sos sojowy. Podgrzej wszystko, aby było ciepłe

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak