Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa z mozarellą

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
pietruszka 1 szt
marchewka 1-2 szt
cebula 1/2 szt
grzybki mun kilka szt
mozarella 1 kulka
majeranek, pieprz
bazylia
pomidory w puszce 1 całe

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa z mozarellą

Warzywa zetrzeć na tarce (można kupić gotową mieszankę chińską mrożoną), dodać pomidory w całości, czosnek i przyprawy. Zalac wodą ok 1,5-2 litra.Gotować do miękkości. Następnie przelać przez sito, a to co nam zostanie na sicie zmiksować na gładką masę. Nalewać do talerzy wypełnionych bazylią. Mozarellę zetrzeć na tarce i dodać do gorącej zupy(musi być gorąca, żeby się roztopiła).można dodać też makaron. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 10.07.2011 22:01
w takiej wersji jeszcze nie jadłam
mariusz14 27.03.2011 17:03
super
polly66 27.01.2011 21:40
świetnie
edyta44 02.12.2010 10:31
bardzo dobra
Natalia/tubisiek 16.11.2010 08:19
na pewno smaczna!
Margo1 14.11.2010 16:18
jadłam , smakuje wyśmienicie
mehia 14.11.2010 16:06
extra :)
Jolanta41 14.11.2010 11:41
Łoj! :) Ale nowe smaki !Ciekawe!
Ewelina45 14.11.2010 11:21
uwielbiam zupke pomidorowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak