Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka z bazylią i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 sztuki
bekon 4 plastry
szpinak świeży 200 gram
czosnek 2 ząbki
cytrynka
oliwa 150 ml
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka z bazylią i szpinakiem

Liście bazylii posiekaj. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij z niej sok. Każdy filet trzeba pokroić na 4 pasy. Bekon pokroić w plasterki i usmażyć na patelni z oliwą(około 1 łyżki). Do miseczki wlej oliwę 150 ml, sok z cytryny, czosnek i bazylię. Włoż do marynaty mięso i wstaw do lodówki na około 2 godziny. Zamarynowane filety usmaż na patelni bez dodatku oliwy. Na talerzach roznieść liście szpinaku i umieść na nich mięso. Posyp bekonem i skórką ze startej cytryny. Dopraw solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 05.03.2012 19:50
tak jeszcze nie robiłam! muszę spróbować :)
Ania67 17.03.2011 22:31
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak