Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
szpinak świeży 400 gram
natka pietruszki 1 łyżka
skórka z cytryny 1/2
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
surowa szynka 2 plasterki
oliwa
sałata do dekoracji
serek mascarpone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem

W miseczce wymieszać rozdrobnione liście szpinaku, posiekaną natkę pietruszki, skórkę z połowy cytryny, gałkę i serek mascarpone. Filety delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek nadziać powyższą masą i owinąć plasterkiem surowego boczku(aby wszystko się trzymało warto umieścić wykałaczkę). Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć filety na małym ogniu. Następnie włożyć filety do naczynia żaroodpornego(przykryć pergaminem lub folią) i zapiekać około 30 minut. Po upieczeniu filety pokroić w grube plastry i podawać na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak