Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ala. Rafaello

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenn 6 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukie 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 0,5 litra
budyń śmietankowy 1 opakowanie
masło 200g
kokos 1/3 opakowania
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ala. Rafaello

Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną piane dodajemy żółtka ,mąke cukier ,proszek mieszamy . Wylewamy ma blachę. Piec od20-30minut około 180 stopni krem ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia . Masło utrzeć z cukrem dodać przestudzony budyń i kokos wymieszać. Na upieczony biszkopt dać polewę toffi .Jak krem jest ok nakładasz na biszkopt udekoruj kokosem i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak