Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
cukier 200 gram
białko 2 szt
śmietana 30% 250 ml
cukier wanilinowy 16 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z rabarbaru

Rabarber opłukać obrać rozdrobnić i ugotować.Rozgotowany przetrzeć przez sito dodać cukier, otarta skórke z cytryny zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę połączyc z rabarberem i dalej ubijac.Żelatyne rozpuścić w niewielkiej iości wody i dodać do masy w trakcie ubijania.Kiedy masa zacznie gęstnieć połączyć z ubitą śmietaną kremówką.Całość delikatnie wymieszać i ponakładać do salaterek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 16.09.2011 23:11
super
wolochski 13.06.2011 22:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak