Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka w patisonach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 1 kg
olej 2 łyżki
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka w patisonach

Patisony ściąć wierzchy, wydrążyć miąższ - można wykorzystać do placków. Cebulę obrać drobno posiekać. Rozgrzać dodać cebulę oraz kaszankę obraną z osłonek i pokrojoną na plasterki. Przesmażyć razem. Patisony posmarować w środku i z wierzchu oliwą, nadziać kaszanką. Ułożyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym 200 stopni 20-25 minut w zależności od wielkości patisonów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 14.09.2011 09:00
super pomysł!!
Anna146 04.08.2011 07:01
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak