Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryżowo - krabowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałeczki krabowe mrożone 1/2 opakowania
ryż 1 torebka (10 dag)
puszka kukurydzy 1
jajko 4
ogórek sałatkowy 1
majonez tradycyjny 3 łyżki
sól
grejpfrut kilka szt. (dokładnie wydrążone)

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryżowo - krabowa

Biały ryż w torebce ugotuj (około 20 minut) w dużej ilości posolonej wody, dokładnie odcedź. Następnie wystudź. Pałeczki krabowe rozmroź i pokrój na grube paski. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy. Ogórek obierz i pokrój w kostkę.
Ryż, pokrojone pałeczki krabowe, kukurydzę, pokrojone jajka, ogórek dokładnie wymieszaj z majonezem.
Sałatkę ponakładaj do wydrążonych grejpfrutów. Podawaj schłodzoną, ozdobioną np. fantazyjnie udrapowanymi plasterkami ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 13.03.2011 11:06
ciekawa jestem jsk to smakuje
basia70 10.03.2011 12:40
super
halina17 14.11.2010 15:34
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak