Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pomidorów z serem bryndza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 0/5 kg
papryka czerwona 2
pestki z dyni 10 dag
sól
cebula biała
gałązka tymianku świeżego 1
kostki rosołowe 2
ząbki czosnku 4
olej
bryndza 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pomidorów z serem bryndza

Pomidory kroimy w 4 części ,układamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego łyżą oleju i posypujemy suszonym tymiankiem. Pieczemy w piekarniku do miękkości .
Paprykę czyścimy z nasion i pokrojoną w pół oraz ząbki czosnku również pieczemy do miękkości .W 1,5 litra wody rozpuszczamy kostki rosołowe .Dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i gotujemy .Upieczone pomidory i paprykę studzimy i obieramy ze skóry .Wrzucamy je do gotującego się bulionu .Czosnek upieczony wyciskamy ze skórek do garnka. Miksujemy wszystko blenderem .Doprawiamy do smaku sola i pieperzem. Zestawiamy z ognia przelewamy do wazy .Nakładamy porcjami ser bryndza lekko mieszamy .Na gorącej patelni prażymy garśc pestek z dyni .Posypujemy nimi naszą zupei ozdabiamy porwana gałązka tymianku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.02.2014 12:12
chętnie wypróbuję
Bernadeta 11.04.2013 11:10
ciekawy i na pewno smaczny pomysł
rosik93 10.05.2012 18:33
super
caralajna 02.05.2012 08:43
to jest świetna zupa :)
anemon 09.12.2011 08:43
Właśnie, główny problem to gdzie kupić bryndzę?
ben-ka 27.07.2011 08:17
a ja nie mam dostępu do bryndzy,a tak lubię:(
amorzenek 17.11.2010 10:49
fajn e połaczenie
iwa643 16.11.2010 07:08
fajne
MAR3STA 15.11.2010 16:56
super
edyta44 15.11.2010 14:37
smaczne
pacpaw 15.11.2010 09:24
pomidorówka z bryndzą...coś niezwykłego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak