Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina ze szpinakiem i mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka cielęca 1 kg
szpinak świeży 1 kg
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
mozzarella w bloku 2 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
ząbek czosnku 1
oliwki czarne 2 łyżki
oliwa 7 łyżek
cebula biała 1
bulion cielęcy 1 kostka
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina ze szpinakiem i mozzarellą

Cielęcinę lekko rozbij i natrzyj przyprawą uniwersalną Kucharek. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z drobno posiekanym czosnkiem i podsmaż na niej szpinak. Gotowy szpinak ułóż na cielęcinie. Dodaj pokrojoną mozzarellę i listki bazylii. Całość zawiń w roladę, owijając nicią.
Cebulę pokrój w kostkę, wymieszaj z tymiankiem i włóż razem z mięsem do naczynia żaroodpornego. Zrumień ze wszystkich stron. Zalej winem, szklanką wody i dodaj kostkę bulionu cielęcego. Duś około półtorej godziny na małym ogniu, od czasu do czasu obracając.
Usuń z cielęciny nić i pokrój ją na plastry. Podawaj z ugotowaną fasolą szparagową i czarnymi oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak