Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort Sachera z marmoladą morelową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gr
cukier 100 gr
śmietana słodka 2 łyżki
margaryna 150 gr
jajko 5 szt
mąka 150 gr
marmolada morelowa 150 gr
czekolada mleczna 100 gr
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Sachera z marmoladą morelową

Utrzeć na puch margarynę z cukrem, następnie po jednej sztuce dodawać żółtka i ciągle miksować. Czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej. Wlewać po łyżce do masy jajeczno -maślanej ostudzoną czekoladę i miksować. Następnie po łyżce dodawać mąkę wymieszana z 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Ubić pianę z białek na sztywno i na końcu delikatnie wymieszać z masa. Nałożyć masę do tortownicy ok 22 cm i piec ca.50 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Ostudzony tort przekroić i posmarować marmolada morelową. Czekoladę mleczna roztopić w wodnej kąpieli i polać tort z wierzchu. Można ozdobić całość odrobina bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 27.11.2012 18:49
wygląda pysznie
paula99926 09.11.2012 18:34
super!
mariel78 02.11.2012 10:17
świetny
AURELKA 17.10.2012 18:48
pycha ciacho
Wiesława1 24.05.2012 10:18
przepyszny
ilka_86 30.12.2011 17:26
musi rewelacyjnie smakować
Dorota76 03.11.2011 16:22
super
novita23 05.08.2011 11:53
lubię
matii6 27.05.2011 20:36
łał ale super
MAR3STA 15.11.2010 16:20
cudny!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak