Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta wegeteriańska z tuńczykiem i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
masło 12,5 dkg
olej
papryka 1 szt
pieczarki 20 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
tuńczyk kawałki w oleju 2 op
jajko 3 szt
serek ostrowia ziołowy 1 szt
mleko 2% 1/2 szklaki
kukurydza 1/2 op
pieprz
sól
curry
jajko 1 (opcjonalnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta wegeteriańska z tuńczykiem i warzywami

Witam :)
Mam dzisiaj dla was iście weekendowe danie, w sam raz na większą grupę osób, a zaraz baaardzo efektowne. No i nie musze dodawać, że każdemu będzie smakować.

Wyabiamy ciasto na tartę. 250 gram mąki z 125 gramami tłuszczu, siekamy nożem, aby powstała kaszka, a masło idealnie pokryło się mąką. Zawijamy w folie i do lodówki na 30 min. Pieczemy w piekarniku przez 15 min w 200 stopniach.

Przygotowujemy farsz, tunczyka odsaczamy z oleju, kukurydze 1/2 op z zalewy. Pokrojona w drobna kosteczke, podsmazamy na patelni, przekladamy do miski, dodajemy tunczyka, kukurydze, pokrojona dymke, i przesmazone w plasterkach pieczarki i czosnek. Razem mieszamy, przyprawaimy sola, pieprzem i plaska lyzeczka curry.

Wyciagamy spód, smarujemy olejem, aby nie nasiąknął warstwą serową do zapieczenia, przesypujemy składniki i zalewamy masą: Serek ostrowia ziołowy cały zmiksować z 3 jajkami i 1/2 szklanki mleka.

Pieczemy 45-60 min w 180 stopniach. Gotowe, smaczego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak