Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
czosnek 1główka
oliwa 3łyżki
papryczka chili 1/2
grzyby suszone 80g
wino białe wytrawne 2/3 szkl
sos sojowy 1łyżka
miód 1łyżka
soczewica 3op
oliwki zielone kilka
papryka czerwona 1/2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica z grzybami

Cebulę i czosnek obrać,posiekać.Zeszklić na oliwie.Dodać oczyszczoną z pestek i drobno posiekaną papryczkę chilli.Wrzucić namoczone wcześniej grzyby pokrojone.Wlać wino i sos sojowy,dodać miód,chwilę dusić.Ugotować soczewicę.Połączyć z resztą składników.Doprawić solą i pieprzem.Chwilę razem dusić.Pod koniec duszenia wrzucić do potrawy oliwki i pokrojoną paprykę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak