Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane po podlasku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
masło 25 gr
śmietana 12% 3 łyżki
siemię lniane 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane po podlasku

Siemie lniane wyprażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Kiedy będzie gotowe i zacznie strzelać jak popcorn zmielić w młynku do kawy. Ziemniaki utłuc dokładnie- dodać masło i trzy łyżki śmietany oraz zmielone siemie. Dobrze wymieszać i podawać. Bardzo smaczne i zdrowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 04.04.2013 20:14
bardzo często je robię
Wacław 24.02.2013 11:12
na pewno pyszne,nie znałem tego przepisu
AURELKA 17.10.2012 18:50
pycha
Ewelina38 19.05.2012 22:53
Masz rację: smaczne i zdrowe :)
tomek18 22.08.2011 09:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak