Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeży szpinak 300g
suszone pomidory 100g
płatki migdałowe 50g
ser ementaler 50g
białe win 30ml
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Szpinak płuczemy i starannie osuszamy.Ser zetrzeć na tarce.Płatki migdałowe podprażamy na suchej patelni.Oliwę wymieszać z winem.Doprawić solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi.Szpinak układamy na salaterce.Na nim układamy suszone pomidory.Polewamy sosem.Posypujemy serem i płatkami migdałowymi.Sałatka będzie świetnym dodatkiem do mięsnych dań,ale nie tylko:) Polecam.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 04.09.2012 15:11
interesujące
pierniczkowo 09.08.2012 09:44
ciekawy pomysł:)
Ada-Gaba 30.06.2012 08:22
super
Betka 31.05.2012 14:04
mniam mniam:)
Wacław 20.05.2012 10:24
pyszne danie !
olkaaa 04.04.2012 08:14
ciekawe
kupiska 14.03.2012 12:26
Też zawsze prażę płatki migdałów,mają wtedy fajny smak:) przeważnie na sucho wcinam:) Sałatka brzmi smacznie...
Seba 11.03.2012 11:52
pycha
gacopierz23 11.03.2012 11:19
ekstra
caralajna 10.03.2012 20:05
zapowiada się wyśmienicie
Tika4444 09.03.2012 17:56
super pomysł
berys18 06.03.2012 07:44
fajny pomysł
aacaac 24.10.2011 07:59
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak