Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka w sosie smietanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
śmietana 30% 500 ml
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól
olej
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka w sosie smietanowym

piersi z kurczaka myjemy i kroimy w zgrabne kwadraciki, średniej wielkosci. do garnka wlewamy niewielka ilosc oleju i na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso, gdy wszystkie kawałki się już \'zetną\' to dajemy sporą ilośc ziół prowansalskich troche pieprzu i kucharka oraz 1 liscie i 1 ziarenko ziela. gdy mieso robi sie miekkie to wlewamy do niego śmietana rozrobioną z mąka i gotujemy jeszcze przez 10 minut, doprawiajac solą i pieprzem do smaku. podajemy z ryzem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 26.01.2013 14:20
ale bym zjadła porcję :)
Ewelina47 05.03.2011 15:56
lubię kurczaczka
Justyna73 07.02.2011 16:04
nawet apetycznie wygląda
katarzynka455 28.11.2010 10:39
lubię kurczaka
MAR3STA 19.11.2010 15:53
pyszne!
Grażyna13 18.11.2010 11:17
To by mi smakowało !
ada12302 17.11.2010 22:10
bardzo smaczny
Agnieszka172 17.11.2010 21:23
fajny pomysł
Mati13 17.11.2010 12:16
wyglada bardzo apetycznie
matii6 13.11.2010 20:32
coś dla mnie lubię kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak