Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemna babka z dzemem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1
dżem porzeczkowy 1 słoik
margaryna 0.5 kostki
cynamon 1 łyżki
kakao 2 łyżki
olejek cytrynowy 0,5
mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1.5 łyżeczki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemna babka z dzemem

jajko ucieramy z cukrem i margaryna, dodajemy cały słoik dżemu i dalej miskujemy, naśtęponie dodajemy jedna szklankę mąki zmieszana z soda, cynamonem i kakaem, gdy sie rozmiesza dodajemy kolejna szklanke mąki i miksujemy dokladnie, dodajemy aromat, na koniec pomału dolewamy zimne mleko i miksujemy na wolnych obrotach. Przelewamy na blaszke i pieczemy 40minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.10.2012 17:13
prosty i smaczny przepis
monisia1977 04.12.2010 08:20
dobre
Ewelina43
Ewelina43 24.11.2010 18:58
super ciasto
Ewelina47 14.11.2010 08:54
to musi być prosty przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak