Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab duszony z cebulką i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pieczarki 20 dag
cebula biała 4 szt
oliwa wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: schab duszony z cebulką i pieczarkami

umyj dokładnie schab. Pokrój w cienkie plastry. Następnie wymieszaj w przyprawach. Ja najczęściej daję jakąś przyprawę do mięsa i jakąś ziołową i np paprykę ostrą, ale to wg uznania. Rozgrzewamy na patelni oliwę. Kładziemy plastry i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Po ok 15 min dodajemy pokrojone pieczarki wraz z cebulką. Dusimy aż mięso będzie kruche pamiętając że co jakiś czas należy mięso podlewać wodą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 12.06.2011 13:54
lubię taki
Allice 04.01.2011 11:53
naprawdę pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak