Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos agrestowy do smażonej ryby

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 30 dkg
gęsta śmietana 1/2 szkl
miód płynny 3-4 łyżki
wino białe wytrawne 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: sos agrestowy do smażonej ryby

Oczyszczony sgrest zalac w garnku winem i niewielka ilościa wrzątku, rozgotowac. Przetrzec przez sito i wymieszac z miodem i śmietaną. Doprawic sola i pieprzem. Podgrzac ale nie dopuścic do zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izoldaaa6 28.08.2010 23:39
jakos nie jestem przekonana czy to będzie smaczne
iwa643 26.08.2010 20:16
nie samowity
kamilaj 25.08.2010 19:48
mój tata lubi ryby to mu zaserwuje taki sos :)
Ela20 16.06.2010 17:54
Bardzo ciekawy sosik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak