sos agrestowy do smażonej ryby

sos agrestowy do smażonej ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • agrest

    30 dkg
  • gęsta śmietana

    1/2 szkl
  • miód płynny

    3-4 łyżki
  • wino białe wytrawne

    10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczony sgrest zalac w garnku winem i niewielka ilościa wrzątku, rozgotowac. Przetrzec przez sito i wymieszac z miodem i śmietaną. Doprawic sola i pieprzem. Podgrzac ale nie dopuścic do zagotowania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

izoldaaa6

28.08.2010 23:39
jakos nie jestem przekonana czy to będzie smaczne

iwa643

26.08.2010 20:16
nie samowity

kamilaj

25.08.2010 19:48
mój tata lubi ryby to mu zaserwuje taki sos :)

Ela20

16.06.2010 17:54
Bardzo ciekawy sosik.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat