Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza pieczarkowo-kukurydziana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
drożdże 3 dag
jajko 1 sztuka
cukier
sól
Farsz:
sos pomidorowy 3 łyżki
oregano 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżeczki
cebula 1 sztuka
pieczarki 30 dag
kiełbasa chuda 1 laska
kukurydza 1 puszka
ser żółty 30 dag
sól
pieprz
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza pieczarkowo-kukurydziana

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto wykładamy na blaszce i smarujemy go sosem pomidorowym wymieszanym z oregano i oliwą. Na sos kładziemy kolejno: plasterki kiełbasy, podsmażoną cebulkę z pieczarkami, zmiażdżony czosnek, kukurydzę, starty na tarce ser żółty. Zapiekamy w temp 220 stopni ok. 30-40 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 08.04.2011 17:18
Bardzo fajne danie
krzyniu1984 14.11.2010 07:52
wygląda super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak