Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 sztuka
smietana 18% pół kubka
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
Ziemniaki z cebulką
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żur

1. Wodę zagotować z kostką rosołową, liściem laurowym i zielem angielskim
2. Przygotować śmietanę, jajko i mąkę wszystko roztrzepać na gładką masę
3. Wlac do zagotowanej wody i mieszać nieprzerwanie aż zawrze
4. Doprawić do smaku Pieprzem, magi i kaperkiem
5. Podawać z ziemniakami podpieczonymi z cebulką

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

indi 23.02.2012 13:04
nie ma to jak dobry żurek
wolochski 13.06.2011 22:41
super
Kasia77
Kasia77 06.12.2010 13:51
robię całkiem podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak