Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RISOTTO Z PARÓWKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 SZKLANKI
parówka 8 SZTUK
pomidor 2 SZTUKI
olej
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól, pieprz
świeże zioła
fasola 1 PUSZKA
cebula czerwona 1 SZTUKA
papryka czerwona 1 SZTUKA
parmezan 2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: RISOTTO Z PARÓWKAMI

CEBULĘ OBIERZ I POSIEKAJ, ZESZKLIJ NA OLEJU. DODAJ POKROJONE NA DOŚĆ DUŻE PLASTRY PARÓWKI, SMAŻ OK. 5 MINUT. PAPRYKĘ OCZYŚĆ Z PESTEK I Z BIAŁYCH BŁON, POKRÓJ W KOSTKĘ, DODAJ DO CEBULI I PARÓWEK, PODSMAŻ RAZEM. NA KOŃCU DODAJ SPARZONE, OBRANE ZE SKÓRKI I POKROJONE W ÓSEMKI POMIDORY I KONCENTRAT, A TAKŻE ODSĄCZONĄ Z ZALEWY FASOLĘ. WYMIESZAJ, DUŚ 5 MIN. PRZYPRAW SOLĄ I PIEPRZEM. RYŻ UGOTUJ W DUŻEJ ILOŚCI OSOLONEJ WODY. ODCEDŹ, PRZELEJ ZIMNĄ WODĄ. WŁÓŻ DO ŻAROODPORNEGO NACZYNIA, WYMIESZAJ Z PARÓWKAMI I WARZYWAMI. ZAPIECZ W PIEKARNIKU.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 19.11.2010 11:50
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak