Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIAK

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 KG
mięso 20 DAG
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
woda 1,5 litra
masło 1 ŁYZKA
kminek 1 ŁYŻKA
ziemniak 3 SZTUKI

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIAK

KAPUSTĘ POSZATKOWAĆ. MIĘSO POKROIĆ W NIEDUŻĄ KOSTKĘ, DODAĆ POSZATKOWANĄ KAPUSTĘ I CEBULĘ, ZALAĆ WRZĄTKIEM, GOTOWAĆ 40 MINUT. ZIEMNIAKI POKROIĆ W KOSTKĘ, DODAĆ DO ZUPY. DO ZUPY MOŻNA DODAĆ ŁYŻKĘ PRZECIERU POMIDOROWEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 18.07.2011 12:24
lubię kwaśne zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak