Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa po mojemu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
mąka 1oo g.
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa po mojemu

Grzyby zalewamy woda i odstawiamy na noc, włoszczyznę obrać , pokroić i ugotować wywar, dodając pieprz ,sól.Gotowy wywar odstawić , cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać grzyby i smażymy wszystko.Dolewamy trochę wywaru i razem pogotować . Zrobić zasmażkę z mleka , i mąki, dodajemy też śmietanę . Do wywaru dodajemy usmażone grzyby parę możemy zostawić do dekoracji, cebulę oraz jarzyny razem zmiksować na tak zwaną zupę krem , dolać zasmażke ze śmietaną i starannie wymieszać .Rozlewamy zupę na talerze , dekorujemy grzybkami i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 29.01.2013 22:19
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak