Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowo-pomidorowa pizza naleśnikowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 10 sztuk
papryka 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 1 sztuka
pomidory 4 sztuki
sól
pieprz
śmietana 4 łyżki
ser żółty 5 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowo-pomidorowa pizza naleśnikowa

Paprykę poddusić z posiekaną cebulką. Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Naleśnikami wyłożyć dno tortownicy i na zmianę smarować farszem, kłaść plasterki pomidorów, przykrywać naleśnikiem. Śmietanę wymieszać ze startym na tarce serem żółtym i zalać pizzę. Piec w piekarniku około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak