Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek cytrynowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 2 sztuki
cukier 1 szklanka
jajko 6 sztuk
mąka ziemniaczana 1 szklanka
lukier cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek cytrynowy

Skórkę z cytryn ścieramy na tarce. Cytryny gotujemy i przecieramy przez sito. Całość mieszamy z cukrem, żółtkami oraz mąką ziemniaczaną. Ubijamy pianę z białek i łączymy z masą cytrynową. Całość przelewamy na blaszkę, pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 15.04.2011 11:41
brzmi apetycznie, muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak