Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa po kurpiowsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 50 DAG
masło 10 DAG
cebula 2 SZT.
piwo jasne 1 SZKLANKA
mąka 1,5 LYZKI
wywar z kości 200 ML
przyprawa do potraw Kucharek DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa po kurpiowsku

Zagotować wywar z kości. Gdy będzie wrzał dodajemy całą kiełbasę. dodajemy piwo, masło, pokrojoną w plasterki cebulę. przyprawiamy kostką rosołową. Wszystko razem gotujemy, doprawiamy i odstawiamy na 20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 20.05.2011 20:56
smakołyki
Jaheira11 19.04.2011 23:35
pycha
gosia561 08.04.2011 12:01
dodałam do książki
zuzanna6 18.10.2010 07:22
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak