Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowy keks

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 5łyżek
cukier 1szkl
cukier waniliowy
jajko 3
mąka 2szkl
proszek do pieczenia 1łyżeczka
mleko 1/2szkl
sól
tłuszcz do formy
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowy keks

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Gdy masa będzie pulchna,dodawać kolejno,cały czas ucierając: po jednym jajku,o łyżce mąki wymieszanej wcześniej z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli oraz po łyżce mleka.Gdy wszystkie składniki się połączą,wsypać bakalie.Przełożyć do natłuszczonej formy.Piec ok.45 min. w temp. 190stopniC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela20 28.07.2011 21:07
muszę kiedyś zrobic
Allice 24.07.2011 20:11
pycha
agata1722
agata1722 14.02.2011 11:48
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak