Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POLEONKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
śmietana 0,5 szklanki
margaryna 1 cała
mleko 1 litr
cukier niepełna szklanka
żółtko jajek 2 szt
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: POLEONKA

z 2 szklanek mąki margaryny i śmietany zagnieść ciasto rozwałkować posypać mąką złożyć czynność powtórzyć kilka razy -schłodzić upiec 2 placki w 180 stopniach połowę mleka zagotować z cukrem w pozostałym mleku rozmącić żółtka pozostałą mąkę i cukier waniliowy -wymieszać wlać do wrzącego mleka i cały czas mieszać i gotować aż do zgęstnienia ciepły krem wyłożyć na placek przykryć drugim -docisnąć posypać cukrem pudrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 16.03.2012 12:36
bardzo lubię
Krystyna32 09.06.2011 14:28
super
Iwona56 13.11.2010 12:26
ukradło dwie pierwsze litery NA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak