Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia a`la kiwi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia około 2 kg
jabłka 2-3 szt
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat 0,5 łyżeczki
galaretka kiwi 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia a`la kiwi

Cukinię obrac, zostawiając na około 1/3 skórkę. Pokroic w kostkę i włożyc razem z obranymi i pokrojonymi jabłkami do garnka. Rozparowac do miękkości podlewając nieco wodą. Zmiksowac na bardzo gładką masę używając blendera. Skórki z cukinii powinny byc tak rozdrobnione aby przypominały pesteczki kiwi. Dosypac do masy galaretki w proporcji 1 galaretka na około 0,6l masy. Dodac kwasek i dosłodzic do smaku. Doprowadzic do wrzenia i gorącym napełniac słoiki. Odwracac do góry dnem i przykryc ręcznikiem. Pozostawic do ostygnięcia. Przed podaniem najlepiej wstawic do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

małgorzata114 31.07.2011 10:24
ciekawy przepis musze wypróbowac
Ela20 27.01.2011 14:35
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak