grzybki schitake kapusta pak choi i tofu - mojego kuzyna

grzybki schitake kapusta pak choi i tofu - mojego kuzyna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tofu

    450 g
  • sos sojowy

    3 lyz
  • mąka kukurydziana

    1,5 lyz
  • oliwa

    4 lyz
  • cebulka dymka

    4 male
  • imbir starty

    2 lyz
  • czosnek

    3 zabki
  • grzybki shiitake

    250 g
  • sól

    1 lyzeczka
  • pieczarki

    250 g
  • cukier trzcinowy

    4 lyz
  • kapusta chińska

    1 duza
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pokroj tofu na male kawaki lub na trojkaciki, wymieszaj sos sojowy z cukrem, maka, i 1,2 szklanki wody,
rozgrzej 2 lyz oliwy dodaj cebulke imbir i czosnek, smaz do miekkosci, dorzuc grzybki shiitake i pieczarki pokrojone na pol wzdloz, dodaj 1,2 szkl wody i soli, dus ok 5 minut az grzyby zmiekna, przeloz do salaterki,
wlej reszte oliwy wrzoc kapuste pokrojona w grube pasy smaz 5 minut az kapusta zmieknie, powtornie wrzuc grzyby i dodaj tofu,
wymieszaj ponownie sos sojowy z pozostalymi skladnikami i wlej na patelnie, dus ok 2-3 minut, wymieszaj starannie by warzywa polaczyly sie i byly przykryte sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat