Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki drobiowe z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 0,5 kg
cebula 2 sztuki
masło
mąka 1/2 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki drobiowe z cebulką

Wątróbke umyć i oczyścić z wystających żyłek. Każdy kawałek obtoczyć w mące i smażyć na patelni z dodatkiem około 3 łyżek masła. W międzyczasie cebulę pokroić w piórka i smażyć na 2 patelni, także z dodatkiem masła(około 3 łyżek). Cebulę smażę, aż się zeszkli. Trzeba pamiętać o tym, aby po pewnym czasie przewrócić wątróbkę na drugą stronę- ja zawsze wtedy dziurawie ją widelcem, aby coś z niej wypłynęło. Wtedy także dodaję cebulę i posmażam wszystko razem na małym ogniu. Solę do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak