pamuła gruszkowa

pamuła gruszkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1 KG
  • woda

    6 SZKLANEK
  • wino białe wytrawne

    2 KIELISZKI
  • mąka

    1,5 ŁYŻECZKI
  • śmietana

    150 ML
  • sól

    DO SMAKU
  • cukier

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki gotujemy w wodzie. Gdy będą miękkie miksujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie wlewamy wino i gotujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy. Podgrzewamy wszystko.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Allice

20.09.2010 21:15
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat