Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pamuła gruszkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 1 KG
woda 6 SZKLANEK
wino białe wytrawne 2 KIELISZKI
mąka 1,5 ŁYŻECZKI
śmietana 150 ML
sól DO SMAKU
cukier DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: pamuła gruszkowa

Gruszki gotujemy w wodzie. Gdy będą miękkie miksujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie wlewamy wino i gotujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy. Podgrzewamy wszystko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 20.09.2010 21:15
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak