Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka surowa 1 szt
ziarenka smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat
pieprz
ryż 2 torebki
śmietana do sosów 2-3 łyżki
mąka
olej do smażenia
pieczarki 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z pieczarkami

Kurczaka myjemy, osuszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Kroimy na kawałeczki i smażymy na oleju tak aby tylko lekko się przyrumieniły. Pieczarki kroimy w palsterki i smażymy.Nastawiamy wodę doprawioną ziarenkami smaku i zagotowujemy ją i dodajemy pokrojony pierśnik . Gotujemy aż mięso będzie miękkie.Dodajemy pieczarki. Zaklepujemy mąką i zabielamy śmietaną.
Ryż gotujemy na sypko.
Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 11.06.2011 10:07
dziękuję
ewelinapac 10.06.2011 18:26
pycha
Ela15 05.05.2011 12:43
pychotka
Anita21 14.11.2010 22:21
chętnie zjadłabym taki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak