Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z piersi kurczaka i zielonego groszku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
groszek konserwowy pół puszki
marchewka 1
natka pietruszki 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 opakowania
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z piersi kurczaka i zielonego groszku

Pierś z kurczaka pokrój na drobne kawałki, marchewkę obierz. Mięso i marchew włóż do garnka z wodą i gotuj około godziny, tak aby pierś była miękka. Ugotowaną marchewkę pokrój w plasterki lub w kosteczkę. Do wody, w której gotowane były składniki dodaj kostkę bulionową, sól i pieprz do smaku. Doprowadź wywar do wrzenia, apotem rozpuść w nim żelatynę. Do miseczek kładź kolejno pokrojoną marchewkę, kawałki kurczaka i groszek. Następnie całość zalej bulionem i pozostaw do stężenia. Wierzch możesz przyozdobić natką pietruszki. Galaretkę podawaj skropioną octem bądź sokiem z cytryny.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 14.07.2011 13:00
to mi smakuje
Małgorzata113 13.11.2010 09:45
smakowita ta galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak