Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK ORZECHOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa serowa
cukru pudru 30 dag
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
margaryny 1/2 kostki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 SZT
Ciasto orzechowe:
zmielonych orzechów 10 dag
jajko 6 SZT
cukru 1 szkl
mąki ziemniaczanej i pszennej po 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
margaryna 1 kostka
cukru pudru 6 łyżek
serki waniljowe homonizowane 2 szt
twaróg 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK ORZECHOWY

MASA;
MARGARYNĘ UCIERAMY Z CUKREM, DODAJEMY ŻÓŁTKA, TWARÓG MĄKĘ I PROSZEK, BIAŁKA UBIJAMY I MIESZAMY Z MASĄ SEROWĄ, PIECZEMY 30 MIN,
CIASTO;
MARGARYNĘ ROZTAPIAMY I STUDZIMY, BIAŁKA UBIJAMY Z CUKREM, DODAJEMY ŻÓŁTKA I MĄKĘ Z PROSZKIEMI ORZECHY I MARGARYNĘ PIECZEMY 25 MIN.
KREM;
MARGARYNĘ MIKSUJEMY Z CUKREM I SERKAMI ,
CIASTO PRZEKRAWAMY W POPRZEK DOLNĄ CZĘŚC SMARUJEMY 1/2 CZĘŚCIĄ KREMU I KŁADZIEMY SENIK I NA TO RESZTA KREMU I PRZYKRYWAMY DRUGĄ CZĘŚCIĄ CIAST .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 13.11.2010 09:23
chętnie bym takie zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak