Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w delikatnym sosie musztardowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Tusza królicza 1
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cebula 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
Goździki całe Prymat 5 sztuk
natka pietruszki ½ pęczek
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w delikatnym sosie musztardowym

Królika podzielić na części, zrumienić na oleju. W cebulę wbijamy goździki. W rondlu roztapiamy masło i przekładamy do niego królika, cebulę, natkę pietruszki, przyprawy. Całość posypujemy mąką, podlewamy wodą. Dusimy około 1 godzinę. Wyjmujemy cebulę, natkę pietruszki i zaprawiamy sos musztardą i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak