Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron kukurydziany ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 1,4 szkl
szparagi zielone 700 g
kukurydza mrozona 1,5 szkl
oliwa 1 lyz
makaron kukurydziany 250 g
parmezan starty 1,4 szkl
ser kozi 60 g
koperek 2 lyz
sól 1 lyz
pieprz 1 lyz

Przepis i sposób przygotowania na: makaron kukurydziany ze szparagami

rozgrzej piekarnik 180st, praz orzechy ok 7 min. zwieksz temperatura piekarnika do 230st. wymieszaj szparagi z kukurydza i oliwa w formie do pieczenia 22x32 cm. piecz ok 10minut, az szparagi zmiekna i przyrumienia sie, wrzuc makaron do duzego rondla i ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, kazdy inaczej sie gotuje!!! odlej zachowujac 3i4 szklanki wody, przeloz makaron do wiekszej salaterki,
dodaj do makaronu szparagi i kukurydze oraz zachowana wode od gotowania parmezan, kozi ser natke lub koperek, sol i pieprz,
wszystko wymieszaj starannie
podawaj makaron posypany orzeszkami wloskimi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 21.09.2010 08:38
to może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak