makaron kukurydziany ze szparagami

makaron kukurydziany ze szparagami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    1,4 szkl
  • szparagi zielone

    700 g
  • kukurydza mrozona

    1,5 szkl
  • oliwa

    1 lyz
  • makaron kukurydziany

    250 g
  • parmezan starty

    1,4 szkl
  • ser kozi

    60 g
  • koperek

    2 lyz
  • sól

    1 lyz
  • pieprz

    1 lyz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozgrzej piekarnik 180st, praz orzechy ok 7 min. zwieksz temperatura piekarnika do 230st. wymieszaj szparagi z kukurydza i oliwa w formie do pieczenia 22x32 cm. piecz ok 10minut, az szparagi zmiekna i przyrumienia sie, wrzuc makaron do duzego rondla i ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, kazdy inaczej sie gotuje!!! odlej zachowujac 3i4 szklanki wody, przeloz makaron do wiekszej salaterki,
dodaj do makaronu szparagi i kukurydze oraz zachowana wode od gotowania parmezan, kozi ser natke lub koperek, sol i pieprz,
wszystko wymieszaj starannie
podawaj makaron posypany orzeszkami wloskimi

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

21.09.2010 08:38
to może być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat