Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron penne 50 dag
szpinak mrożony 30 dag
szynka konserwowa 20 dag
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem

Szpinak dusimy na oleju, dodajemy masło. Czosnek miażdżymy i dodajemy do szpinaku, doprawiamy. Szynkę kroimy w kostkę i dodajemy go do szpinaku. Makaron gotujemy al dente i mieszamy z sosem szpinakowym. Podajemy posypane wcześniej parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak