Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pomidor 2 szt
sałata lodowa 1 szt
majonez 4 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz 1 szczypta
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat
pita 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab

Mięso pokroić w kostkę, zamarynować w przyprawie do mięs, smażyć na oleju do miękkości.Czosnek obrać i rozetrzeć, dodać do majonezu, doprawić solą i pieprzem, odstawić. Pomidory pokroić w kostkę, sałatę podrzeć na cząstki.Chlebki pita włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 220*C aż się napuszą. Podgrzane chlebki przekroić na pół i nafaszerować smażonym mięsem, pomidorkami i sałatą.Polać sosem majonezowo-czosnkowym.Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 08.07.2012 01:16
robię na kolacje
gosia561 08.07.2012 01:15
robię na kolacje
Wiesława1 10.12.2011 11:25
pycha
marcia71 04.02.2011 22:37
spoko
Katarzyna156 02.12.2010 18:01
Dawno nie jadłam :)
gacopierz23 26.11.2010 17:36
to coś dla mojego syna
MAR3STA 24.11.2010 11:58
fajny pomysł!
Grażyna13 18.11.2010 11:22
Robię podobny, mięso smazę z przyprawą do kebabu.
kot_pankracy 17.11.2010 13:16
fajny pomysł na szybki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak