Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pizze- uniwersalne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
woda 3/4 szklanki
drożdże świeże 15 dag
sól
cukier 1 łyżeczka
mleko 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pizze- uniwersalne

Drożdze rozpuścić w letnim mleku wraz z dodatkiem cukru. Poczekać kilka minut. Następnie do mąki dodać wodę, szczyptę soli i mleko z dodatkiem drożdzy - połączyć mikserem bądź ręcznie, aż powstanie jednolita masa. Przykryć masę ręcznikiem i poczekać kilkadziesiąt minut, aż ciasto podrośnie. Wyrośnięte ciasto podzielić na mniejsze kawałki i formułować małe pizze. Piex w piekarniku około 12-15 minut nagrzanym do 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak