Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami i zieloną cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
pomidor 1
zielona cebulka 1
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami i zieloną cebulką

Oliwę rozgrzewasz na patelni. Pomidora myjesz i kroisz w drobną kosteczkę. zieloną cebulkę także siekasz. Jajka rozbijasz i roztrzepujesz widelcem. Dodajesz sól i pieprz do smaku. Na patelnię wsypujesz pokrojone pomidory. po chwili wlewasz tam również jajka. Trzymasz je na patelni, dopóki nie osiągną ulubionej przez Ciebie konsystencji. Na koniec całość posypujesz zieloną cebulką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 13.11.2010 13:54
niedzielne śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak