Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl.
mleko 3,2% 3 szkl.
cukier 1 szkl.
cynamon Prymat szczypta
jabłka 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z jabłkiem

Ryż wypłukać w zimnej wodzie. Wsypać do garnka, wlać mleko, gotować, aż ryż zmięknie. Garnek przykryć ściereczką, zawinąć w koc lub kołdrę na 2 godz., aby ryż dobrze napęczniał. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce. Owoce wymieszać z cynamonem i cukrem. Na blasze ułożyć ryż i warstwę jabłek. Wierzch zapiekanki pokryć cienkimi plastrami masła. Wstawić do piekarnika na ok. 60 min., zapiekać w temperaturze 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 23.09.2012 12:10
dobry
adam1f 23.09.2012 12:09
dobra
Joanna108
Joanna108 03.05.2012 09:47
coś dla dzieciaków :)
bernadetta2 26.02.2012 12:17
super
usmiech 10.12.2011 11:27
ciekawe
byMJ 06.10.2011 02:08
smaczne
iknbozka 01.10.2011 20:01
smaczna
Dorian 27.09.2011 15:15
pysznosc
Smakosz6 18.07.2011 18:25
mmmmmmmmmmmmmmmmmm
stokrotka 17.06.2011 16:26
dobre
Krzysztof42 30.04.2011 18:56
niezłe
hastalavista 23.12.2010 18:16
fajny pomysł
Kate131 07.11.2010 11:20
pyszna, juz dawno nie robiłam
annamariakowalczyk3 04.11.2010 08:06
super,
jarek4 07.10.2010 11:28
ciekawe jak smakuje
iwona332 24.09.2010 00:02
super
gacopierz23 24.06.2010 20:54
Też dobry sposób, ja robię trochę inaczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak