Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 400 gram
truskawki świeże pół kg
cukier puder 1/4 szklanki
woda 1/5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.
Biszkopty 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy sernik na zimno

Przygotować galaretkę zogdnie z instrukcją na opakowaniu, ale dodając mniej wody i zalać 1/3 częścią pokrojonych na połówki truskawek, pozostałą część owocu zmiksować. Serek miksujemy z cukrem pudrem i masą truskawkową. W szklance z wrzątkiem! rozpuszczam żelatynę(mieszam tak długo aż się rozpuści). Dodać żelatynę do masy i przelać do tortownicy. Wstawić do lodówki. Jak masa lekko stwardnieje dodać biszkopty i zalać galaretką z truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 08.11.2011 00:17
Ach! Ależ apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak