Ryżowa pomidorowa

Ryżowa pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    torebka 120g
  • pomidory krojone w puszce

  • natka pietruszki

  • włoszczyzna mrożona

  • przyprawa do potraw

  • bulion cielęcy

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Zagotować bulion (z kostki cielęcej) ,dorzucić pomidory (użyłam rozdrabniacza:) ) i włoszczyznę. Gotować na małym ogniu. Dodać ryż. Doprawić jarzynką,pieprzem,posypać lubczykiem i natką. Gotować jeszcze chwilę pod pokrywką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat