Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kebabowa z kapusta pekińską i piersią z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
przyprawa do gyrosa do smaku
kapusta pekińska 1/2 główki
kukurydza marynowana 1/2 puszki
ogórki konserwowe 50 g
majonez tradycyjny 1/2 szklanki
ketchup 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kebabowa z kapusta pekińską i piersią z kurczaka

Pierś pokroić w kostkę, posypać obficie przyprawą do gyrosa, dodać 1 zmiażdżony ząbek czosnku, usmażyć i wystudzić. Następnie połączyć z kukurydzą, ogórkiem , ułożyć na dnie miski. Majonez rozprowadzić z odrobiną wody mineralnej, dodać pieprz i 2 zmiażdżone ząbki czosnku, polać warstwę kurczakową. Na to położyć posiekaną kapustę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 08.09.2011 21:58
pyszności
goofy9 30.06.2011 09:56
robię taką samą sałatkę
Jolanta_P-S 24.01.2011 13:23
uwielbiam, daje jeszcze pomidory
anja3107 22.11.2010 12:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak