Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowy przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron lasagne 100 g
szpinak mrożony 500 g
serek topiony śmietankowy duży 2 sztuki
kostka rosołowa 2 sztuki
ser żółty 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowy przekładaniec

Płaty lasagne parzyć przez ok 2 minuty. Szpinak wrzucić na patelnię razem z kostkami rosołowymi, rozmrozić i dodać serek topiony. Doprawić pieprzem.Płaty lasagne ułożyć na spodzie wysmarowanego masłem naczynia, na to nałożyć warstwę szpinakową, posypać serem, czynność powtórzyć dwukrotnie. Piec ok 25 minut w temp. 200 stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 13.09.2011 13:10
Fajne!
jogobella23 06.05.2011 13:36
super
IlonaAlbertos 14.03.2011 18:06
Bardzo ciekawy ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak